Reizen tijdens een pandemie

Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de wereld waardoor reizen buiten Europa volledig op zijn gat lag. Afgelopen november zijn er meerdere grenzen opengegaan voor internationale toeristen. Daar zijn wij super blij mee. Daarom zijn wij dan ook tot de conclusie gekomen om nu af te reizen naar zuid Amerika. Voordat alles weer gaat veranderen. 

En dat is het eerste punt waar wij over willen schrijven. Als reiziger moet je zeer flexibel zijn en helemaal met Corona (aka hoe wij het noemen Kona). Wat wij meestal zien is wanneer je iets vast legt voor bijvoorbeeld een excursie, dat er altijd wat gebeurd waardoor je de excursie moet verzetten naar een andere datum. Daardoor plannen wij eigenlijk niks meer en bekijken we max een week voor uit. Of nou ja een dag voor uit. Meestal kijken we in de middag waar we de volgende dag naar toe willen. En als we dan iets bedenken veranderd het nog steeds op de dag zelf. Bijvoorbeeld we waren in Estland en we ging naar de hoogste waterval van het land. Even een side note. Wij hebben er in Noorwegen en Australie zo veel gezien dat de hoogste waterval in Noorwegen voor ons al niet meer interessant was. Dus wij stonden daar met ons goede gedrag en wij verwachten een behoorlijke waterval. Was deze waterval wel 3 meter hoog. Echt een lachertje vergeleken watervallen die we hebben gezien van meer dan 100 meter hoog. Dus waren hierdoor ook letterlijk in een minuut uitgekeken op dit bijzondere natuur verschijnsel. Doordat je dus sneller uitgekeken bent op de activiteit op de dag kun je dus meerdere dingen doen. Hierdoor heb je dus minder dagen nodig dan gepland en wordt je steeds flexibeler in je dag indeling. 

Maar nu even terug te komen op het onderwerp. Reizen tijdens een pandemie. Ten eerste het heeft natuurlijk voor en nadelen. Voor ons is een voordeel dat het vrij rustig is op plekken waardoor je lekker de omgeving voor je zelf hebt. Wij denken dat het komt omdat veel mensen alleen de beperkingen zien en niet de mogelijkheden die er ontstaan om te reizen. Je moet je tuurlijk aan de corona regels houden van het desbetreffende land maar je kunt natuurlijk ook regels maken in dit kader. Tevens zien wij ook dat reizen met een camper eigenlijk veiliger is dan thuis zitten in Nederland. Bijvoorbeeld in Nederland komen er mensen op bezoek en in Noorwegen, waar je midden in de natuur staat, kom je geen mensen tegen. Dus je kan je lekker terug trekken in je eigen coconnetje. 

Afgelopen jaar zijn veel landen dicht geweest buiten Europa en beetje bij beetje gaan er steeds meer landen van het slot. Maar om het land te mogen binnenkomen moet je aan een aantal eisen voldoen. Wij hebben dit even opgesomd voor de landen waar wij door heen komen. 


Gevaccineerd Gevaccineerd Gevaccineerd 
Niet gevaccineerd 

Niet gevaccineerd 

Niet gevaccineerd 

Quarantaine TestAanmelden bij de overheidQuarantaine TestAanmelden bij de overheid
Uruguay Ja/NeeJaJaJaJaJa
Argentina NeeJaJaJaJaJa
Chili JaJaJaJaJaJa
BoliviaNeeJaJaJaJaJa
PeruNeeNeeJaNeeJaJa
ColombiaNeeNeeJaNeeJaJa
PanamaNeeJaJaNeeJaJa
Costa ricaNeeNeeJaNeeNeeJa
NicaraguaNeeJaJaNeeJaJa
HondurasNeeNeeJaNeeJaJa
GuatemalaNeeNeeNeeNeeJaNee
MexicoNeeNeeJaNeeNeeJa
VSNeeJaJaNeeJaJa
Canada JaJaJaJaJaJa
*de situatie kan wijzigt elk moment, voor de juiste informatie kijk op rijksoverheid.nl

Hieronder staan wat specifieke regels uitgeschreven met waar nodig de link naar de overheid website per land

Uruguay

Wanneer je naar Uruguay afreist moet je laten testen (max. 72 uur voor vertrek). Volgens moet je laten testen in Uruguay 7 dagen na de vorige afgenomen test. Alle reizigers moeten een gezondheidsverklaring invullen of via de UY app of via deze website. Eerst moet er een profiel worden aangemaakt op deze site. Dit moet allemaal gedaan worden tot 48 uur voor vertrek. Op dit formulier moet je negatieve PCR test gekoppeld worden + je verzekeringsmaatschappij. 

Argentinië

48 uur voor de start van de reis moet er een gezondheidsverklaring worden ingevuld.  

Chili 

Wanneer je volledig gevaccineerd bent kan je een mobility pas aanvragen, voor 30 dagen. Tevens moet er een online formulier worden ingevuld. Ook zijn er aanvullende regels die veel veranderd, kijk hiervoor op deze site 

Bolivia

Wanneer je naar Bolivia afreist moet er een negatieve test worden aangetoond, max 72 uur voor vertrek moet worden afgenomen. Tevens moet er een verklaring worden ingevuld

Peru 

Een gezondheidverklaring moet worden ingevuld binnen 72 uur voor aankomst in Peru. 

Colombia 

Tussen 48 en 24 uur voor vertrek moet er een Check-Mig formulier worden ingevuld. 

Panama

De reiziger moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Bij aankomst in Panama moet er een formulier worden ingevuld dat de reiziger zich aan alle maatregelen en protocollen houdt. Daarmee wordt ook ingestemd dat het ministerie van Volksgezondheid je controleert via een mobile applicatie. 

Costa Rica

Costa Rica vraagt naar een bepaald soort reisverzekering omtrent de hoogte van de ziektekosten wanneer u niet gevaccineerd bent. In Nederland kennen wij dit niet. Maar de INS en Sagidor bieden deze verzekering wel aan. Voor alle reizigers geldt dat er online een vragenlijst moet worden ingevuld, 72 uur voor aankomst. 

Nicaragua 

Ten miste 7 dagen voor aankomst moet er een formulier worden ingevuld. 

Honduras

Er moet een online formulier worden ingevuld. 

Mexico 

Er moet een vragenlijst worden ingevuld om de risicofactoren te identificeren, vanaf 12 uur voor vertrek. Tevens is het verstandig om een toeristenkaart per persoon in te vullen. 

Wij hopen dat jullie hier wat aan hebben.

Liefs Jord en Tessa

Eén gedachte over “Reizen tijdens een pandemie

  1. Heel fijn dat jullie dit al hebben uitgezocht. Maar het is natuurlijk goed om altijd even de laatste eventuele wijzigingen na te kijken. Jullie leren ons immers dat wat je ook gaat plannen, er altijd last minute iets kan veranderen. Maar voor nu handig om te kijken wat we nodig hebben als we jullie komen opzoeken onderweg 👍🏻😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s