Over ons

Twee reislustige dyslectici dwalen over de wereld

Wij zijn twee dyslectici die besloten hebben om een reisblog te beginnen. Dus er kunnen taal en zins opbouw fouten in staan maar dit is gewoon een gevalletje take it or leave it. 

Wie zijn deze twee dyslecten eigenlijk? Wij zijn Jord en Tessa. Oh ja vergeet ons kleine TT’ertje niet. Terror teckel Marlee, ons kleine ruwharige dapple wijffie die met ons de wereld gaat ontdekken. Met deze blog willen wij jullie graag meenemen op onze avonturen. Per reis willen we jullie zoveel als mogelijk meenemen op onze voorbereidingen.

We zullen eerst beginnen met jullie vertellen hoe dit verhaal begonnen is. Misschien hebben jullie wel eens gehoord van Tinder?! Nou deze twee zaten in 2018 op Tinder. Na heen en weer swipen van verschillende mensen rechts en links en de nodige dates. Werd er op de bewuste dag van 15 mei 2018 naar rechts geswiped. Dat is de dag waarop we begonnen zijn met praten. Na een aantal dagen heen en weer geappt te hebben hebben we uiteindelijk een date geplant. Op een mooie zomer avonds afgesproken in het Westerpark in Amsterdam. Na de nodige glazen Gin hadden we een geweldige eerste date en zijn we door blijven daten. Na een aantal date’s kwam Jord erachter dat Tessa een grote droom had. Tessa heeft altijd gezegd dat als ze klaar was met haar studie ze een jaar wilde gaan reizen in Australie. Hier kreeg Jord de keuzen. Hij mocht mee of hij kon er voor kiezen om haar een jaar alleen te laten gaan. Hij koos snel voor de eerste optie.

Na een jaar alleen maar gespaard te hebben was het in november 2018 zo ver. De grote reis naar Australie. Negen maanden hebben wij in onze auto met rooftoptent uiteindelijk genoten van dit prachtige land. We hebben onze auto een naam gegeven namelijk Marlee. Misschien valt het kwartje want zo heet ons kleintje nu ook. We hebben echt alles gezien van de west tot de east coast van Northern Terretory tot aan Tasmanie. Australie was echt geweldig en we hebben het buiten leven geadoreerd. We hebben pracht mensen ontmoet en elkaar door en door leren kennen. Één ding was zeker na deze reis willen we nog meer zien van de wereld. September 2019 waren wij terug in het prachtige Amsterdam waar ons huisje stond. De stad is geweldig en het was heerlijk om iedereen weer even te zien maar toch merkte wij dat we verder wilde met reizen. We misten elke dag wat nieuws zien en we merkte dat we al snel weer in de wel bekende Nederlandse sleur zaten. Dus een maandje later hadden wij besloten om ons huis te verkopen en een bus te verbouwen tot een woning op wielen. Na hard zwoegen in het voorjaar van 2021 was onze bus “Wester the Van” af en konden de trip beginnen. Waar komt toch die naam vandaan? Van ons geliefde Westerpark. Ons favo plekje in Amsterdam en de befaamde ontmoeting plek van onze eerste date. In Westerpark kan je echt alles vinden, lekker bier, wijn, gin, ijs, eten, BBQ op het grote veld, gezelligheid, maandelijkse zondag’s markt, wijnfestivals en een heerlijk wandel rondje. Als wij Amsterdam missen zeggen wij dan ook vaak dat wij het rondje wandelen missen en de fijne biertjes van brouwerij Troost. Wij vonden dat onze bus vernoemd moest worden naar deze pracht plek. Dus zo ontstond de naam Wester. 

Na dat de bus eindelijk een mooie naam heeft gekregen zijn wij reis plannen gaan maken nu en voor de toekomst. We hebben eerst ook uit noodzaak i.v.m COVID de keuze gemaakt om lekker een tijde door Europa te reizen. De reis is via Scandinavië richting de balkan terug te rijden naar Nederland via Italië. En ons ondertussen voor te bereiden op een reis die we al voor Australie hebben gezegd die we willen doen. Namelijk de Pan America Highway. We zijn op deze geweldige reis gekomen door een stel wat we hebben gevolgd op Youtube, genaamd Max & Lee. Hierdoor zijn wij geïnspireerd geraakt en hebben wij als doel om een van onze reizen de reis van Ushuaia, Argentinië, naar Amerika te rijden. Oftewel te Pan America Highway. 

Volg op onze blog voorbereidingen en onze avonturen.

Liefs,

Jord, Tessa en Marlee