Het begin van Scandinavië

Na bijna een jaar niet gereisd te hebben. Alleen kleine tripjes in Nederland waar we wel intens van genoten hebben. Zijn we eindelijk begonnen aan wat we hopen een langere trip.

Waar zullen we toch eens heen gaan? Kom, we gaan via Kroatië naar beneden naar Griekenland rijden. Na twee weken Hongarije waren we de warmte al zat en hebben we besloten om naar Zweden en Noorwegen te gaan. Want daar is het immer een lekkere 20 graden. Plannen genoeg wat we daarna willen maar alles veranderd nog steeds dus we gaan eerst hier genieten. Hopelijk kunnen we weer veel mooie dieren en natuur op de foto zetten. En anders worden het 1000 foto’s van ons eigen wilde dier.

Eerst op de planning stond het zuidelijkste muntje van Zweden. Op deze plaats zijn wat coördinaten te vinden. Hiermee moeten wij natuurlijk mee op de foto. Meden met de gedachten dat we meer van dit soort punten komen en toch een beetje een bewijs dat je er bent geweest. Hierna zijn we naar een rotsformatie Ales Stenar gereden. Dit deed Tessa een beetje denken aan het Engelse Stonehenge. Maar wat blijkt, dit is het jongere zusje van Stonehenge. Al vind Tessa wel dat de Ales Stenar op een mooier plek ligt, namelijk op een klif naar Oostzee.

Hierna zijn we terug gereden naar het zuidelijkste puntje waar we met nog 600 andere campers hebben overnacht. Na een stille nacht op de gezellige camperplaats zijn wij naar Malmö gereden. Hier hebben we heerlijk rond gewandeld. Je merkt aan Marlee dat ze nog niet zo ver kan en je dan gaat aan kijken of ze wil zeggen draag mij aub. Dat hebben we dan zo nu en dan ook gedaan. We zijn daarna doorgereden na ons plekje voor vannacht. Niets bijzonders op een kleine 100 kilometer van Gotenburg.

Op de route naar Gotenburg hebben we een tussenstop in Varberg gedaan. Hier hebben we lekker rond gelopen langs de vesting van Varberg en een groot badhuis wat op palen in het water staat. Langs het water kwamen we nog Jord zijn nieuwe boot tegen. I.v.m het slechte weer hebben we een camp spot 20 kilometer van Gotenburg gevonden. Aan een van de grootste bossen in de buurt van Gotenburg 1,700 hectare. Hier hadden we het plan om een nachtje te blijven staan en dan dinsdag Gotenburg in en rond drie uur met Marlee langs de dierenarts. We zijn een aantal keer heerlijk naar het meer gelopen en kwamen op een vd eerste keren terug naar Wester een Vos tegen die ons van boven stond te begluren. Helaas zat het weer niet mee en hebben we besloten om dinsdag de hele dag op de camp spot te blijven en alleen even in de middag naar de dierenarts te gaan. Dinsdag morgen kwamen we er achter dat we niet 2 weken maar 1 week gevaccineerd moesten zijn om Noorwegen in de mogen. Dus dat veranderde onze plannen weer. We hebben toen besloten omdat Noorwegen wat duurder is na de dierenarts een sh*t load aan boodschappen te doen om mee te nemen Noorwegen in. Dus na de dierenarts op naar de Lidl. Het is net of we thuis zijn. Een boel boodschappen gedaan. Heerlijk terug naar onze camp spot omdat de nacht door te brengen en vandaag woensdag 18 augustus Gotenburg in te gaan. Daar was het even zoeken naar een parkeer plek. Dit zijn van die kleine momentjes dat een bijna 7 meter lange bus niet makkelijk te parkeren is. Met alle regels die er in Zweden zijn. Maar het is gelukt. We hebben heerlijk rond gewandeld maar waren omdat we geen musea in kunnen na een paar uurtjes ook wel weer zat. Dus hup de auto in naar onze volgende bestemming. De rots tekeningen van Tanum. Deze 3000 jaar oude teken. Laten het leven en het geloof in de Europese brons tijd zien. Het zijn een van de 14 wereld erfgoederen op de wereld erfgoedlijst van UNESCO in Zweden. We hebben daar even lekker rond gelopen en met dat we elkaar aan kijken wat nu en op de klok kijken zeggen we bijna tegelijk zullen we lekker doorrijden naar Noorwegen. We mogen er eerder in Marlee heeft 24 uur geleden haar wormkuur gehad dus waarom niet. Hup route aan en gaan. Met een klein half uur vertraging bij de grens waar we echt weer niet van wisten hoe het zou verlopen. We hebben her en der al verhalen gehoord van mannen in witte pakken en mensen die achtervolgd worden door politie omdat ze per ongeluk de grens over gegaan zijn. Stonden wij in de rij bij een super vriendelijke jonge man. Die onze QR codes scande, paspoorten controleerde en verder niks. Ja zitten jullie alleen in de auto. Ja met z’n tweeën en een hond. Wil je daar het paspoort van zien, nee hoor geloof wel dat jullie alles op orde hebben. De achteraf zijn de verhalen heftiger dan het daadwerkelijk is. Liever dit dan andersom.

Liefs T, J & M

  1. Boeven zijn het en niet anders. Het is te gek voor woorden dat zoiets op de boot gebeurd. Slechte zaak!!…

  2. Heel fijn dat jullie dit al hebben uitgezocht. Maar het is natuurlijk goed om altijd even de laatste eventuele wijzigingen…

  3. Hoi Jord en Tessa, Wat fantastisch dat jullie zo reislustig zijn. Veel mensen hebben ook zo’n droom maar niet iedereen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s